Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία μια ακόμη περίοδος ανασκαφικής έρευνας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κυμισάλα της Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μανόλη Ι. Στεφανάκη και της αρχαιολόγου Ευαγγελίας Δήμα, με τη συμμετοχή και τη συμβολή 10 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, υποψηφίων διδακτόρων και εξωτερικών συνεργατών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

Κατά τη φετινή περίοδο ανασκάφτηκε για πρώτη φορά συστηματικά και τεκμηριώθηκε σχεδιαστικά ο ελληνιστικός ναός στην ακρόπολη του Αγ. Φωκά και τμήμα του περιβάλλοντος χώρου του, όπου αποκαλύφθηκε ο περίβολός του ναού, με πολλά και σημαντικά ευρήματα,.

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ευχαριστούν ιδιαιτέρως τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον αρχιτέκτονα κ. Αντώνιο Κουλούρη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονολίθου, την Ενοριακή Επιτροπή Αγίου Παντελεήμονα Σιάννων και τους κκ. Στέλιο Κούτρη, Απόστολο Διμέλη και Ανδρέα Αγγούρια για την ευγενική συνεισφορά τους στην στήριξη της έρευνας κατά το ερευνητικό έτος 2023.