ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΚΚΟΤΑΟνομάζομαι Ελπίδα και είμαι η πρόεδρος του μη κερδοσκοπικό οργανισμού ΜeXOXO της California, Αμερική, όπου και κατοικώ. Κατέχω πτυχίο από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών καθώς και μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Hult International Business School της Βοστώνης.

Το πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τ.Μ.Σ και οι καθηγητές του καθόρισαν από νωρίς την καριέρα μου και αποτέλεσαν μέρος της έμπνευσης μου να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Με λίγα λόγια: “στο Μεσογειακών Σπουδών έχεις τη δυνατότητα να διδαχθείς μαθήματα γλωσσολογίας, αρχαιολογίας, διεθνών σχέσεων καθώς και να μάθεις τρεις γλώσσες.

Σίγουρα ακούγεται εντυπωσιακό και συνάμα δύσκολο, αλλά το σημαντικότερο μάθημα είναι το γεγονός ότι αυτό το εύρος των επιστημών, των γλωσσών και των μαθημάτων σου ανοίγει τους ορίζοντες και σε ενθαρρύνει να συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να κανείς τα πάντα στην ζωή ανεξαρτήτως των εμπειριών που είχες στο παρελθόν.

Ευχαριστώ το πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μεσογειακών σπουδών για την πολύτιμη γνώση και τις εμπειρίες που μου έδωσαν και εύχομαι στους νέους φοιτητές να περνούν καλά στην όμορφη Ρόδο, να μαθαίνουν νέες γνώσεις και να αγαπούν ότι κάνουν.

Ελπίδα Κόκκοτα