ΡΟΔΟΣ: Ανακοίνωση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για την έναρξη κύκλου μαθημάτων του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στις 18 Ιανουαρίου 2023 στη Ρόδο

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, με εμπειρία στη διεξαγωγή του συγκεκριμένου σεμιναρίου από το 2008 και με επιτυχία 100% στους αποφοίτους της (πάνω από 3.000 επιστήμονες), διεξάγει για πρώτη φορά στη Ρόδο, κύκλο μαθημάτων της γραφής Braille, διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (συν 5 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών). 

Το σεμινάριο θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου 2023 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου (Λίνδου 121) από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια. 

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00-19:00.

Για να εγγραφείτε θα πρέπει να μας αποστείλετε άμεσα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στο e-mail: eoty@hotmail.gr τα οποία είναι: 

α) Φωτοτυπία ταυτότητας.

β) Φωτοτυπία πτυχίου ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή βεβαίωση σπουδών.

γ) Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.

δ) Συμπληρωμένη την αίτηση: aitisi.braille.2022 (1)

Για την κατοχύρωση της εγγραφής θα πρέπει να καταθέσετε τα δίδακτρα, ύψους 260€, σε λογαριασμό της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ο οποίος θα σας αποσταλεί αμέσως μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών. 

Η αποστολή των δικαιολογητικών παρακαλούμε να έχει γίνει έως την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023.

Στο τέλος του κύκλου η Ομοσπονδία χορηγεί βεβαίωση εκμάθησης με την οποία οι εκπαιδευθέντες δίνουν εξετάσεις σε κλιμάκιο του  Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), προκειμένου να τους χορηγηθεί κρατική πιστοποίηση για την καλή γνώση της γραφής Braille.

Επισημαίνεται ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19 (χρήση προστατευτικής μάσκας κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210-5229968, στα κινητά 6972 83 82 86 (Βιβή Τσαβαλιά) και 6932 97 29 29 (Θεοδώρα Φαρδέλα) και στο e-mail: eoty@hotmail.gr.