Ο Σπύρος Συρόπουλος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1970. Σπούδασε ελληνική και λατινική φιλολογία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο Bristol της Αγγλίας. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τις σπουδές του για το μεταπτυχιακό τίτλο Master of Arts (1993) και το διδακτορικό δίπλωμα (1997), με θέμα τον χειρισμό των διαφυλικών σχέσεων ως μέσο διαμόρφωσης της αστικής ιδεολογίας μέσω της αρχαίας τραγωδίας.
- Αναπληρωτής Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Απφοίτων, Πανεπιστημίου Αιγαίου (2014-2018).
- Εργάστηκε για τρία χρόνια ως βοηθός-διδάσκων στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Βristol.
- Για δύο χρόνια δίδαξε με ανάθεση στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (1999-2001)
- Διδασκαλία με ανάθεση στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2001 (Επίκουρος Καθηγητής, 2007; Αναπληρωτής Καθηγητής από το 2012).
- Δίδαξε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
- Από το 2003 διδάσκει μαθήματα ελληνικής αρχαιογνωσίας στην Αγγλική γλώσσα σε φοιτητές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες σε πρόγραμμα συνεργασίας του Center for Hellenic Studies PAIDEIA, at the Campus of the University of Connecticut με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
- Επισκέπτης Καθηγητής στο Masaryk University of the Czech Republic (Αρχαία Ελληνική Τραγωδία).
- Διδασκαλία Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2006-2015).
- Ιδρυτής και εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού ELECTRYONE (https://www.electryone.gr ) από το 2013.
- Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε αρκετά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αναφορά στο έργο του γίνεται από καταξιωμένους ερευνητές του χώρου του. Έχει συγγράψει 2 βιβλία σχετικά με την πολιτική του Αλεξάνδρου και την Ελληνιστική Εποχή και ένα βιβλίο για την κοινωνική λειτουργία της τραγωδίας, που προτείνεται ως ερευνητικό ανάγνωσμα στο Πανεπιστήμιο του Cleveland.
- Αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου Μνημείων και Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (Αρχαιολογικό Συμβούλιο).
- Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (2011-2015).
- Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου από το 2003, (αντιπρόεδρος το 2006-2011.
- Συμμετείχε με πρόσκληση σε διεθνές ντοκυμαντέρ με θέμα την ελληνιστική Ρόδο (BBC2, Ιούνιος 2006), τον Κολοσσό της Ρόδου (the History Channel) και τις πολιορκητικές μηχανές στην αρχαιότητα (the History Channel, 2009-2010)
Δείτε εδώ το αναλυτικό βιογραφικό