[one_half last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””]

παν-αιγαιου-logo

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

[/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””]

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

[/one_half]

Το Εργαστήριο Γλωσσολογίας Νοτιοανατολικής (ΝΑ) Μεσογείου (εφεξής Εργαστήριο) του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει αναγνωριστεί ως επίσημο εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εργαστήριο θα συμμετάσχει στις προσεχείς εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας (Α2 για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς), οι οποίες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο (Δημοκρατίας 1).

Υπενθυμίζεται ότι στις συγκεκριμένες εξετάσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο πολίτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ εξαίρεση, μόνο για τα εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα, και πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Α2 για α) χορήγηση άδειας οδήγησης ταξί και β) χορήγηση άδειας εργασίας ως αποκλειστικής νοσοκόμας.

Οι εγγραφές των υποψηφίων θα πραγματοποιούνται από τις 4 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

https://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

 

Η πληρωμή των εξετάστρων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΛΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://ru-blade2.aegean.gr/epos/?id=35

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6945719410 (κ. Ιωάννης Γαλαντόμος) και 2241099300 (κ. Σοφία Χαλκιά) ή να επισκέπτεστε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://www.greek-language.gr/certification/node/3.html

Ο Υπεύθυνος
διεξαγωγής των εξετάσεων
Ιωάννης Γαλαντόμος
Επίκουρος Καθηγητής Γλωσσολογίας
Διευθύνων Εργαστηρίου Γλωσσολογίας ΝΑ Μεσογείου